Csokoládés keksz a "Desszert szerelem" címû könyvbõl - gluténmentesen
sponsored links
Sajnálom kicsit, hogy ez a blog átalakult gasztrobloggá, mert néha sok-sok mondanivalóm lenne más témában, viszont tudom, hogy akik olvasnak azért teszik, mert a receptekre kíváncsiak, nem a gyerekeim elõrehaladására az óvodában, vagy az iskolaválasztási gondjaimra, vagy egyéb engem mostanában különösen érdeklõ témákra. Ezért is írok ritkán, mert persze fõzök-sütök, de mostanában, hogy szalma vagyok, csak magamnak és a fiuknak. Vendégek ritkán járnak nálunk és valahogy most õsszel én is nagyon fáradtnak érzem magam.
Na, de jöjjön a recept ebbõl a csodás könyvbõl. Mikor elõször átlapoztam egy könyvesboltban tudtam, hogy hamarosan tulajdonosa leszek egy Varga Gábor: Desszertszerelem címû könyvének, mert praktikus receptek és csodás fázisfotók vannak benne. Szerintem egy sütni szeretõ nõnek kihagyhatatlan. Ha még nincs meg, kérjétek karácsonyra. Ezt a receptet is akkor néztem ki, még az átlapozás során a könyvesboltban, és tényleg ez készült el legelõször, csak nálam gluténmentes változatban. Semmit nem rontott az ízén, szerintem. Az itthoni készletekhez igazítottam kicsit a receptet, de megadom az eredetit, hogy bárki kipróbálhassa. Az elkészítése egészen egyszerû, kezdõk is nyugodtan belefoghatnak, sõt, kezdõknek kötelezõ darab.
Hozzávalók:
100 g étcsoki (diabetikus, gluténmentes, ALDI-s)
100 g tejcsoki (diabetikus, gluténmentes, ALDI-s)
(eredeti receptben 220 g étcsokoládé) ...